04 Ianuarie 2018Sursa: IPJIF

BILANȚUL MINIVACANȚEI DE REVELION

600 de polițiști,  peste 220 intervenții la evenimente, aproape 520 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se  continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității. 

 

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, aproape 150 de poliţişti au acționat zilnic, în Județul Ilfov, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

 

Structurile de poliție au intervenit la 226 de evenimente, dintre care 220 sesizate prin SNUAU 112.

 

Au fost sesizate 58 de infracţiuni, dintre care 16 au fost constatate în flagrant delict.

 

Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 513 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 150.000 de lei. 

 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

 

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 412 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 3  pentru consum de alcool și 49 pentru viteză.

 

De asemenea, au fost reținute 40 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul.

 

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță.