08 Februarie 2018Sursa: ipjif

GRUPARE INFRACȚIONALĂ DESTRUCTURATĂ

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au destructurat o grupare specializată în furturi din societăți comerciale, după ce au prins în flagrant delict cinci  persoane care ar fi pătruns prin efracție  într-un magazin din Județul Călărasi.

 

La data de 07 februarie a.c., polițiștii Poliției Oraș Popesti-Leordeni și Serviciului de Investigații Criminale – Ilfov sub supravegherea Parchetului de lângă Judecătoria Cornetu, au reținut  cinci persoane bănuite de furturi din societăți comerciale, după ce  aceștia ar fi încercat să sustragă mai multe bunuri dintr-un magazin din județul Călărași.

 

În perioada ianuarie – februarie a.c.,cei în cauză, respectiv cinci bărbați cu vârste cuprinse între 20-31 de ani, domiciliați  în București și Ilfov,  sunt  bănuiți  de comiterea mai multor furturi din magazine pe raza judeţelor Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova.

 

Persoanele  bănuite au  intrat în atenția polițiștilor ilfoveni după ce în noaptea de 16- 17 ianuarie a.c., ar fi sustras dintr-un magazin din Popești Leordeni aproximativ 1.200 pachete de țigări precum și sume de bani găsite în casierie, prejudiciind societatea  în acest mod cu aproximativ 25.000 de  lei.

 

Faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propunere de arestare preventivă.

 

Polițiștii din Popești Leordeni continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat.