23 Februarie 2018Sursa: IPJIF

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CAMĂTĂ

Ieri dimineață polițiștii ilfoveni au efectuat nouă percheziții domiciliare și  au adus pentru audieri opt persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă, șantaj, tâlhărie și favorizarea infractorului .

La data de 22 februarie  a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat nouă percheziții domiciliare și au adus pentru audieri   opt persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni.

De la locațiile vizate au fost ridicate documente și înscrisuri și au fost  idisponibilizate în vederea confiscării  sume de bani în cuantum de 32.000 de euro și 7.000 de lire sterline.

Din cercetări au rezultat indicii că  în perioada 2017 până în prezent, persoanele, cu vârste cuprinse între 30 și 57 de ani, ar fi împrumutat bani cu camătă mai multor persoane din Buftea, iar pentru recuperarea sumelor datorate ar fi apelat la șantaj, amenițări și alte acte de violență.

Persoanele în cauză  ar fi acționat separat  și ar fi racolat clienții  din locații unde se practică jocurile de noroc.

De asemenea polițiștii au reținut pentru 24 de ore  șapte persoane dintre cele aduse pentru audieri.

Astăzi,  Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus măsura controlului judiciar fața de una dintre persoanele reținute, iar  șase persoane urmează să fie prezentate  la Judecătoria Buftea cu propunere  de arestare preventivă.

Polițiștii Orașului Buftea continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, șantaj, tâlhărie și favorizarea infractorului .