25 Martie 2017Sursa: IPJ Ilfov

25 MARTIE - ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE – SĂRBĂTORITĂ DE POLIȚIȘTII ILFOVENI ÎN MIJLOCUL CETĂȚENILOR

                                                                                                         25.03.2017

                                               

              La data de 25 martie a.c. polițiștii aniversează 195 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române și, ca în fiecare an, am sărbătorit în mijlocul cetățenilor în slujba cărora ne aflăm.

Inspectoratul de Poliție Ilfov este cel mai tânăr inspectorat de poliție din țară, fiind înființat la data de 15 ianuarie 1998 și este o instituție specializată a statului care execută, pe teritoriul de competență, atribuții privind apărarea drepturilor și libertărților fundamentale ale cetățenilor, a avutului public și privat, prevenirea și combaterea infracțiunilor și veghează la respectarea ordinii și liniștii publice.

Pentru ilustrarea atribuțiilor care ne revin, am expus astăzi, în parcul, din localitatea Mogoșoaia, echipamente folosite în activitățile pe care le desfășurăm, fiind totodată realizate mai multe exerciții demonstrative.

Astfel, au fost organizate standuri expoziționale, fiind prezentat autolaboratorul folosit de specialiștii criminaliști, autovehicule de serviciu dotate cu aparate de supraveghere a traficului rutier și motociclete folosite de polițiștii rutieri, armamentul folosit de către luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale, precum și arme de colecție.

Totodată, luptători din cadrul  Serviciului Acțiuni Speciale au realizat demonstrații de tactică adoptată în munca pe care o desfășoară ți execiții de autoapărare.

Invitați de seamă au fost 40 de copii din cadrul Centrului de Plasament Nr. 5 Periș și Școlii Gimnaziale Nr.1 Brănești.

Cei mici s-au  bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, care le-au prezentat  îndeaproape  autospecialele din  dotarea I.P.J. Ilfov.

Tot pentru ei, au fost  prezente echipe mixte, formate din polițist conductor și câine, care au efectuat demonstrații de patrulare.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii au distribuit pliante cu materiale preventive cu referire la campaniile desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Totodată am profitat de prezența publicului pentru a transmite că polițiștii sunt întotdeauana la datorie pentru a asigura un climat de ordine si siguranță publică, corespunzător și pentru a aplica legea cu fermitate.

Galerie foto