10 Iunie 2017Sursa: IPJ Ilfov

FII INTELIGENT, NU VIOLENT!

10  iunie 2017

         Inspectoratul de Poliție Ilfov în colaborare cu Federația Română de Sambo și Primăria Buftea a organizat evenimentul sportiv Cupa Buftea, „Fii inteligent, Nu violent!”, având ca scop prevenirea delincvenței juvenile și atragerea copiilor către practicarea sportului.

In acest sens, Poliția Ilfov a invitat 20 de copii instituționalizați în centrele de plasament Voluntari și Periș, care au fost prezenți la desfășurarea concursului și pe care dorim să-i prevenim antivictimal și antiinfracțional în favoarea practicării sportului, ca alternativă de a petrece timpul liber, după ce aceștia vor părăsii centrele de plasament.

Minorii instituționalizați au fost încântați de activitate și și-au arătat interesul de a urma cursul de Sambo susținut de antrenori specializați din cadrul Federației Române de Sambo. La finalul activității copii au primit mici cadouri din partea reprezentanților instituțiilor menționate.

Concursul de Sambo s-a desfășurat pe parcursul a 5 ore, în intervalul 10:00-15:00, la care au participat 130 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, care au demonstrat abilitățile dobândite în toată perioada de antrenament.

La final, festivitatea a culminat cu premierea concurenților, care au primit diplome, medalii și premii.

Sambo, reprezintă un sport de autoapărare, care provine dintr-o sinteză a celor mai eficiente procedee din luptele tradiționale ale mai multor popoare, ex: trânta  românească, kokh din Armenia, hapsagai din Yakutia,  chidaoba  din Georgia, jiu-jitsu din Japonia, kuresh, luptă tătărească, etc.

 

Galerie foto