29 Noiembrie 2023Sursa: IPJ ILFOV

MĂSURI DISPUSE PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

În minivacanța de 4 zile, ce urmează în  perioada 30 noiembrie - 03 decembrie 2023, prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și  Ziua Națională a României, în județul  Ilfov  sunt organizate manifestări religioase și cultural-artistice. 

Pentru ca cetățenii să se bucure în liniște și siguranță de aceste sărbători,   conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov a dispus  suplimentarea efectivelor de poliție și măsuri pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță  publică, pentru protejarea cetățenilor, și, totodată, de natură să conducă la creșterea  capacității de reacție în situații de urgență.

Peste 380 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră,   investigații criminale, arme, economic, criminaliști, acțiuni speciale, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, din cadrul Ministerului  Afacerilor Interne, vor  fi  angrenați  în perioada minivacanței,  pentru a acționa  în  funcție de specificul atribuțiilor, astfel încât, în județul Ilfov să predomine  ordinea, siguranța și liniștea în comunitate.

Pentru siguranța circulației pe drumurile publice, polițiștii rutieri din Ilfov vor asigura fluența traficului rutier, în special pe  arterele  care converg către munte și stațiunile turistice.                     

Pentru prevenirea și scăderea numărului de accidente, polițiștii rutieri vor acționa pentru depistarea persoanelor care nu respectă regimul legal de viteză, pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, dar și pentru prevenirea și constatarea  altor abateri la regimul rutier.

La activități vor fi utilizate aparatele radar, alcooltest și drug test.

În scop preventiv, polițiștii rutieri vor continua să informeze și să reamintească conducătorilor auto despre noile modificări aduse prin „Legea Anastasia”, care se referă la faptul că, în cazul în care, o persoană conduce fără drept, sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive și a provocat un accident rutier, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată   la închisoare, cu executare.

Polițiștii de la economic vor efectua verificări la agenții economici, pentru   prevenirea și combaterea faptelor de natură economico - financiară.

În ultimele 10 zile, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și ai Compartimentului de Analiză și  Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în 11 unități de învățământ, având ca teme  prevenirea folosirii materialelor pirotehnice, prevenirea și combaterea  bulliyng-ului și  violenței în mediul școlar, prevenirea și combaterea    portului și folosirii de obiecte periculoase, precum și a traficului și consumului de substanțe psihoactive, la activități  participând 780  elevi  din   clasele gimnaziale și 37 de cadre didactice.

Și  pentru că  luna decembrie este luna sărbătorilor de iarnă, în care sunt folosite frecvent articolele  pirotehnice, iar la nivelul Poliției Române se desfășoară   acțiunea  "Foc de Artificii" 2023-2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov au desfășurat și vor continua să desfășoare în toată perioada sărbătorilor de iarnă, activități de verificare privind comercializarea  și utilizarea în mod ilegal a materiilor explosive, în centrele comerciale, în piețe, târguri și în orice alte zone din proximitatea acestora.

Luptătorii Serviciului de  Acțiuni Speciale Ilfov sunt la datorie, și, ca de fiecare dată, sunt pregătiți să intervină în sprijinul colegilor, atunci când situația operativă o va impune.

Capacitatea de reacție la sesizările prin 112 este un element important în activitățile polițiștilor ilfoveni, sens în care echipele operative constituite vor interveni cu promptitudine, fermitate și professionalism la toate cazurile semnalate și vor dispune măsuri legale, în funcție de aspectele  constatate.

În ziua de 1 decembrie a.c., polițiștii din Buftea vor asigura și menține ordinea și liniștea publică în sistem integrat cu celelate structuri cu atribuții în domeniu, având în vedere cadrul festiv ocazionat de Ziua Națională a   României, ce se va desfăura la monumentul eroilor din Buftea. Misiuni de asigurare și menținere a ordinii și liniștii publice vor fi desfășurate și în  celelalte localități din județul Ilfov, cu ocazia depunerii coroanelor de flori.

Polițiștii ilfoveni recomandă participanților la trafic să conducă prudent, să echipeze autovehiculul  corespunzător sezonului rece, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic și să nu consume băuturi alcoolice înainte de a urca la volan și de asemenea, să nu consume substanțe psihoactive.

-folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicule la vedere, bunuri de valoare sau documente personale. aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră!

Siguranța și protejarea cetățeanilor repezintă o prioritate pentru polițiștii, așadar, în caz de nevoie, apelați cu încredere la noi!

Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima vreunei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

La mulți ani, românilor! La mulți ani România!