03 Ianuarie 2024Sursa: IPJ ILFOV

REZULTATELE MĂSURILOR DE ORDINE DIN MINIVACANȚA DE REVELION

În minivacanța de revelion peste 760 de polițiștii ilfoveni au desfășurat 47 de acțiuni punctuale în cadrul operațiunii „Blocada”, pentru menținerea ordinii și linistii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel național și internațional, pentru protejarea cetățenilor și siguranța ruieră pe drumurile publice din județ.

De asemenea, polițiștii au intervenit cu operativitate la 470 de evenimente din care 448 sesizate prin prin 112.  

În cadrul operațiunii „Blocada” polițiștii ilfoveni au legitimat 2885 de persoane și au controlat 1619  de autovehicule.

În perioada 30 decembrie 2023-03.ianuarie 2024, pentru neregulile constatate, polițiștii ilfoveni au aplicat 1327 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 332.400 de lei.

Totodată, polițiștii au reținut 55 de permise de conducere, din care 4 pentru consumul de alcool, 5 pentru consumul de droguri, 21 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 25 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au retras 23 certificate de înmatriculare, au efectuat 138 de testări cu aparatul drugtest și 511 testări cu aparatul etilotest.

Au fost prinse în flagrant delict 33 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, fiind reținute pentru 24 de ore 4 persoane și au fost depistate 6 persoane, urmărite la nivel național.

Au fost sesizate 156 de infracțiuni din care, în principal, 70 contra persoanei, 46 de infracțiuni contra patrimoniului,  6 infracțiuni la regimul armelor și munițiilor și 22 la regimul rutier.

În scop preventiv, polițiștii rutieri au continuat să informeze conducătorii auto despre noile modificări aduse prin „Legea Anastasia”, care se referă la faptul că, în cazul în care, o persoană conduce fără drept, sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive și a provocat un accident rutier, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată   la închisoare, cu executare.

Polițiștii rutieri din Ilfov recomandă conducătorilor auto să conducă cu prudență, să nu apese accelerația mai mult decât permite legea pe tronsonul de drum pe care circulă, să nu consume alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, să poarte centura de siguranță și nu în ultimul rând, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.