27 Decembrie 2023Sursa: IPJ ILFOV

REZULTATELE MĂSURILOR DE ORDINE DIN MINIVACANȚA PRILEJUITĂ DE SĂRBĂTOAREA NAȘTERII DOMNULUI, IN JUDEȚTUL ILFOV

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea Nașterii Domnului, polițiștii ilfoveni au desfășurat 47 de acțiuni punctuale în cadrul operațiunii „Blocada”, pentru menținerea ordinii și linistii publice, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală si contravențională, pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel național și internațional, cât și pentru protejarea cetățenilor.

De asemenea, polițiștii au intervenit cu operativitate la 478 de apeluri de urgență prin 112.  

În cadrul activităților polițiștii ilfoveni au legitimat 2594 de persoane și au controlat 1449  de autovehicule.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii ilfoveni au aplicat 678 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 160.765 de lei, din care 565 de  sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, 95 de sancțiuni conform Legii 61/1991 și 18 sancțiuni conform altor acte normative în vigoare.

Totodată, polițiștii au reținut 31 de permise de conducere, din care 11 pentru consumul de alcool, 4 pentru consumul de droguri, 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 10 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au retras 13 certificate de înmatriculare, au efectuat 29 de testări cu aparatul drugtest și 286 de testări cu aparatul etilotest și alcooltest.

31 de persoane au fost conduse la sediile polițiilor pentru verificări și cercetări.

În scop preventiv, polițiștii rutieri au continuat să informeze conducătorii auto despre noile modificări aduse prin „Legea Anastasia”, care se referă la faptul că, în cazul în care, o persoană conduce fără drept, sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive și a provocat un accident rutier, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată   la închisoare, cu executare.

În ceea ce privește planul de acțiune „PIROTEHNIC 2023”, în cele patru zile de minivacanță, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 6 percheziții în 3 dosare de urmărire penală, context în care au descoperit și indisponibilizat aproape 4 tone de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și P1, deținute fără drept, în vederea comercializării.

 

***

Având în vedere că ne aflăm în sezonul rece polițiștii rutieri din Ilfov recomandă conducătorilor auto să conducă cu prudență, să păstreze o distanță corespunzatoare față de vehiculul care îl precede, să nu apese accelerația mai mult decât permite legea pe tronsonul de drum pe care circulă, să nu desfășoare alte activități în timpul condusului, să nu consume alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, să poarte centura de siguranță și nu în ultimul rând, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.