11 Aprilie 2024Sursa: IPJ ILFOV

2 DOSARE PENALE DESCHISE LA REGIMUL RUTIER, ÎN URMA ACTIVITĂȚILOR DESFĂȘURATE ÎN TRAFIC, DE POLIȚIȘTII RUTERI DIN POPESTI LEORDENI

La data de 10 aprilie a.c., în cadrul activităților desfășurate pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu accent pe depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, polițiștii din Popești Leordeni au oprit în trafic mai mulți conducători auto.

Astfel în jurul orelor 19:10, polițiștii din Popești Leordeni au oprit 2 motocicluri, care circulau pe Bulevardul 1 Mai, din direcția comunei Berceni către București, iar la verificările efectuate prin aplicația e-DAC, polițiștii rutieri au constatat că niciunul dintre cei 2 conducători, nu dețineau permis de conducere.

De asemenea, cei doi bărbați au fost testati cu aparatele alcooltest, care au indicat în ambele cazuri valorile de 1,33 și 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul motociclului, pentru care aparatul alcooltest a indicat valoarea de 1.33 mg/l alcool în aer expirat, în vârstă de 34 de ani, a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

Polițiștii orașului Popești Leordeni continuă cercetările în 2 dosare de urmărire penală, unul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar în celălalt dosar,  pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.