18 Aprilie 2024Sursa: IPJ ILFOV

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII DIN CHITILA, PENTRU DISTRUGERE PRIN INCENDIERE

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 03:13, polițistii din Chitilia au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Luceafărului din Chiajna a izbucnit un incendiu la un autovehicul și s-a extins la alte două autovehicule.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din Chiajna și Chitila pentru efectuarea activităților din competență, precum și  pompierii ISUBIF, pentru localizarea și stingerea incendiului.

În urma primelor verificări, efectuate atât de către polițiștii din Chitila, cât și de pompierii militari, au rezultat indicii cu privire la faptul că, sursa producerii incendiului ar fi una externă.

În urma activităților procedurale desfășurate, la data 18 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din Chitila au identificat persoana bănuită de comiterea faptei de distrugere (prin incendiere), în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 28 de ani.

La aceeași dată, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii din Chitila l-au depistat pe bărbatul respectiv, în zona imobilului din Chiajna, unde ar locui fără forme legale.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Orasului Chitila pentru cercetări, iar în urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, bărbatul urmând să fie prezentat procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri privind măsurile preventive.

Polițiștii de investigații criminale din Chitila continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere (prin incendiere) urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.