10 Aprilie 2024Sursa: IPJ ILFOV

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII DIN CHITILA PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

La data de 08 aprilie a.c. polițiștii orașului Chitila au identificat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, bănuit de comiterea faptei de tâlhărie calificată, constând în aceea că, la data de 05 aprilie a.c. în jurul orelor 00:45, bărbatul respectiv ar fi amenințat cu un cuțit o  angajată a unei agenții de pariuri din Chiajna și i-ar fi sustras acesteia, suma de 40.000 de lei, ce reprezentau încasările operatorului economic.

Apelul prin 112 a fost efectuat în jurul orei 00:56, de către persoana vătămată, de 23 de ani.

La aceeași dată, polițiștii din Chitila au efectuat o percheziție la adresa de domiciliu a bărbatului respectiv, însă acesta nu a fost găsit.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, în seara zilei de  09 aprilie a.c., bărbatul în cauză a fost depistat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București-Otopeni de către polițiștii din Chitila și condus la sediul poliției orașului Chitila, pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat, polițiști de investigații criminale din Chitila au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul respectiv, iar în cursul zilei de astăzi, acesta a fost prezentat procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Buftea, care a sesizat instanța de judecată, în cauză fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Activitățile de depistare a bărbatului s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Punctului de Trecere a Frontierei Henri Coandă-Otopeni.