11 Aprilie 2024Sursa: IPJ ILFOV

FEMEIE DEPISTATĂ ÎN FLAGRANT DELICT, ÎN TIMP CE VINDEA 2 EXEMPLARE CANINE, ÎN VÂRSTĂ DE 5 SĂPTĂMÂNI

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Ilfov au depistat  în flagrant delict, în localitatea  Bragadiru, o femeie de 35 de ani, în timp ce aceasta ar fi oferit spre vânzare unui bărbat,  2 exemplare canine, în vârstă de aproximativ 5 săptămâni.

La aceeași dată, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au efectuat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziție la domiciliul femeii respective, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de despărțirea puilor de mamă sub 8 săptămâni de viață, în scopul comercializării.

La percheziție, polițiștii au descoperit 5  exemplare canine, din care 3 pui, in vârstă de 5 săptămâni și doi adulți, mascul și femelă, părinții celor 5 pui.

6 din cele 7 exemplare canine, respectiv cei 5 pui și mama acestora, au fost lăsați în custodia unei asociații pentru  protecția animalelor.

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii ilfoveni au dispus măsura reținerii,  pentru 24 de ore, față de femeia respectivă, iar în cursul zilei de astăzi, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de aceasta.