12 Aprilie 2024Sursa: IPJ ILFOV

PROMOVAREA PROFESIEI DE POLIȚIST ȘI EDUCAȚIA RUTIERĂ, PE ÎNȚELESUL PRICHINDEILOR DE GRADINIȚĂ

La data de 11 aprilie a.c. polițiști din cadrul Poliției orașului Bragadiru au făcut o vizită prichindeilor de la Grădinița nr.1 "Calțuna" din satul Clinceni, comuna Clinceni, pentru a le împărtăși câteva din experiențele acumulate în activitatea de polițist, cât și pentru a le insufla celor mici, încă din perioada copilăriei, sentimentul de apreciere față de profesia de polițist, precum și sentimentele de respect, dreptate, demnitate și onoare.

Astfel, spre bucuria prichindeilor, polițiștii le-au prezentat autospecialele de poliție,  le-au explicat, pe înțelesul lor, ce activități desfășoară oamenii legii și cu ce situații se confruntă polițiștii în trafic ori în situatiile operative. Le-au povestit despre cum salvează vieți și previn săvârșirea  de infracțiuni.

Prezentarea profesiei de polițist, pe înțelesul celor mici, s-a îmbinat perfect cu  activitățile desfășurate pe tema educației rutiere. Copiii au învățat indicatoare rutiere, când și în ce condiții sa traverseze strada dar și pe unde să se plimbe cu bicicletele.

Cu siguranță cei mici s-au bucurat de vizita polițiștilor, însă și aceștia din urmă, au avut satisfacția că, la sfârșitul întâlnirii cu cei mici, au reușit să le insufle acestora, dorința de a deveni polițiști, precum si că prichindeii au învațat cum să procedeze, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Pentru a le rămâne o amintire frumoasă, copii și polițiștii s-au fotografiat împreună, iar cei mici au promis ca vor veni în vizită, la politistii din Bragadiru.