18 Aprilie 2024Sursa: IPJ ILFOV

REGULI DE CIRCULAȚIE RUTIERĂ PREZENTATE DE POLIȚIȘTII SERVICIULUI RUTIER ILFOV, LA O GRĂDINIȚĂ DIN POPESTI LEORDENI

Ieri, 17 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au răspuns pozitiv la invitația prichindeilor, de la o grădinița din Popești Leordeni, astfel că această zi a fost una de mare bucurie pentru cei 20 de pici, dornici să interacționeze cu polițiștii rutieri și să le cunoască poveștile și experiențele lor profesionale.

Asadar, la întâlnirea cu polițiștii rutieri, cei mici au spus "Start siguranței în trafic" și au învățat de la oamenii legii, reguli privind traversarea regulamentară în calitate de pieton și reguli privind circulația cu bicicletele pe drumul public, semnificația principalelor indicatoare rutiere și reguli privind portul centurii de siguranță.

De asemenea,  polițiștii rutieri le-au explicat celor mici că trebuie să se joace doar în locurile special amenajate, care sunt  acestea și cum să se protejeze pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Având în vedere că cei mici aveau vârste între 3 și 5 ani, polițiștii rutieri au ales să-i învețe prin metode simple, pe înțelesul lor, prin întrebări și răspunsuri, prin  prezentarea de indicatoare rutiere, precum și a celor trei  culori ale semaforului,   inclusiv prin jocuri practice, pe "Covorașul Rutier " și în Laboratorul Mobil pentru Educația Rutieră.

Scopul polițiștilor rutieri la activitățile de  educație rutieră cu cei mici este acela de a le insufla acestora, încă de la vârste fragede, că siguranța rutieră este extrem de importantă, iar respectarea regulilor de circulație îi ajută să nu devină victime ale accidentelor rutiere.

Galerie foto